FÒRUM

Ahir Dia Mundial de la Natura a la Riera de Ribes

Ahir Dia Mundial de la Natura a la Riera de Ribes

per ANA GRIS *PROF ACT -
Nombre de respostes: 0

Ahir va ser un altre dia preciós en el què l'alumnat de Ribes es va tornar a implicar com a ciutadans i ciutadanes del municipi per netejar la Riera de Ribes.

Bravo nois i noies, sou molt grans!!!

Us comparteixo el manifest que va llegir la Marta Troya en el punt de trobada final. Gràcies Marta!

 

Moltes gràcies per estar aquí avui i haver col·laborat en aquesta tercera edició de la neteja de la riera de l’Institut Montgròs. 

 

Bé, en aquesta ocasió, com a objectiu no ens hem proposat recollir tota la brossa que ens trobem sinó més aviat, observar quins són els residus que predominen en la Riera i valorar la relació d'aquesta problemàtica amb la pèrdua de la biodiversitat i la nostra salut. 

 

Com heu vist, la Riera està plena de brutícia. Podem trobar plàstics, vidres, aluminis i papers. Els plàstics en degradar-se tarden uns mil cinc-cents anys, els vidres uns 4000, els aluminis deu anys i per sort, els papers només quatre setmanes.

Sabent que aquests residus, en els nostres espais naturals poden ocasionar deteriorament en la biodiversitat, potser mil cinc-cents anys és una xifra que no ve acompanyada d'esperança, precisament. Quines problemàtiques ens haurà portat aquest residu al llarg de tot aquest temps?

 

D'aquesta manera, avui, dia 3 de Març, en el que celebrem el Dia Mundial de la Natura, ens hem de conscienciar. Hem d'assumir la nostra responsabilitat i actuar abans de deixar aquests mil cinc-cents anys en mans del destí...

 

Gràcies i fins l’any vinent!

 

 riera%20twitter.jpg