FÒRUM

Enigma setmanal de la setmana 8

Enigma setmanal de la setmana 8

per SERGI SERRANO HERNÁNDEZ *PROF ACT -
Nombre de respostes: 0

Bon dia enigmàtic amics. Avui us presento una aventura d'en Conan i na Bêlit abans de fer-se nuvis... Sereu capaços de trobar-ne la solució?

ENIGMA SETMANAL

SETMANA 8

Conan, Bêlit i el Barril

 

Després d'una dura batalla, Conan de Cimmeria i Bêlit de Asgalun aconsegueixen escapar cap al desert fugint dels soldats estigis. Amb les preses per fugir, na Bêlit només va aconseguir un arc i unes fletxes, però en Conan està desarmat. Les seves opcions d’aconseguir fugir no són gaires, doncs no tenen ni aigua ni aliments i molt menys equip. Cabalguen tot el dia, morts de set sota el Sol sufocant, fins que, per miracle, troben un petit barril ple fins dalt d’aigua.

Na Bêlit diu: “Jo he portat l’arma tot el camí, tinc molta sed, beuré primer”, al que en Conan respon: “És cert, dona, però si beus amb tanta sed, et beuràs tota l’aigua i no em quedarà gens per a mi, deixa’m beure primer, només beuré la meitat o menys”.

Na Bêlit va acabar la discussió dient: “Molt bé, però si en beus més del que et correspon, no t’hauràs de preocupar més pel desert, doncs seré jo qui et mati”.

En Conan va fer varies glopades, fins que va arribar a la meitat. Na Bêlit va comprovar que, efectivament, havia mantingut la seva paraula, va beure la seva part i van continuar la fugida.

 

Com va fer na Bêlit per a comprovar que en Conan no havia begut més de la meitat si no tenia cap instrument de mesura?

 

unnamed.pngpasted%20image%200.png