FÒRUM

Comunicat sobre els fets d'avui dimecres 30 d'octubre

Comunicat sobre els fets d'avui dimecres 30 d'octubre

per SUSANNA SOLER SABANÉS *PROF AL -
Nombre de respostes: 0

Benvolgudes famílies,

L'equip directiu del centre no ha rebut aquests dies cap petició de justificació de faltes per no assistència amb motiu d'una vaga, tanmateix, aquest matí de dimecres dia 30 a les 7.45 h un grup d'alumnes auto organitzats s'han assegut pacíficament davant la porta principal de l'institut, amb la intenció d'impedir-ne l'entrada.

L'equip directiu ha obert les dues portes laterals de l'institut i ha facilitat l'entrada a totes i tots els nois i noies que volguessin accedir-hi. Totes aquestes accions han transcorregut amb tranquil·litat i sense cap aldarull.


L’equip directiu s'ha dirigit als nois i noies que estaven asseguts davant l’entrada del centre per demanar-los que exercissin la seva protesta al costat de la porta, però no impedissin que qui hi volgués accedir, ho pogués fer. El grup d'alumnes ha decidit llavors acceptar aquesta indicació i s'han apartat també respectuosament i pacífica.

A les 8.10 h s'ha procedit al tancament de les portes del centre. Alguns nois i noies han decidit quedar-se fora.

S'ha enviat mitjançant missatgeria interna a totes les famílies, un comunicat per informar que el centre estava desenvolupant les activitats lectives com cada dia i que no hi havia convocada oficialment cap acció.

Els nois i noies que han volgut han pogut accedir al centre en tot moment.

Cap a les 9.30 h s'han apropat al centre un grup de nois i noies encaputxats, aliens al centre, i s'ha procedit a informar de la seva presencia a la policia. Aquest petit grup encaputxat ha intentat barrar el pas d'accés al centre mitjançant la col·locació d'un banc a la porta principal, però en aquests moments ha arribat la policia i s'han dispersat.

Els nois i noies de l’institut que havien convocat l'acció pacífica han manifestat el seu rebuig a les accions del grup incontrolat i se n’han desmarcat.

A continuació, i per mostrar el seu rebuig a aquestes accions, han procedit a entrar al centre i s'han incorporat a les activitats lectives.

A partir de les 10.00 h l'activitat del centre s'han normalitzat i les classes s'estan desenvolupant com cada dia.

Ben cordialment,

Equip directiu de l'institut Montgròs