"Vivim en una societat masclista. Sí, menys masclista que en altres moments de la història, però cada dia podem veure notícies sobre com la violència del patriarcat segueix estant totalment vigent. Aquestes notícies, que per a molts s'han convertit en mer soroll mediàtic, ens haurien de fer reflexionar sobre la necessitat d'un canvi. Un canvi que passa per entendre que el masclisme no és només un problema que hagi de preocupar a les dones, sinó que ha de ser una preocupació social de tots, inclosos els homes. I no, no perquè tots els homes tinguin mares, germanes o potser parelles femenines. Simplement hauria de ser així, pel fet que en ple s. XXI ja hauríem d'entendre que defensar els drets de totes les persones, pel simple fet de ser persones, sense importar gènere, raça o condició social, és un objectiu global.
Però és que a més el masclisme també els afecta a ells. Perquè el patriarcat imposa un model de masculinitat que per descomptat no s'ajusta a tots els homes. Un model violent, opressor i dominant que també afecta negativament les anomenades "noves masculinitats". Un model que, a la fi, no ens deixa ser ni a unes ni als altres. Un model que ens esclavitza i ens penalitza a tots i totes."
Silvia C. Carpallo
Es per això que des de l'institut volem fomentar des de una mirada feminista, perquè feminisme es igualtat, un espai permanent de reflexió, diàleg i encontre per un futur en igualtat per les nostres noies i nois, lliures i feliços, que comenci avui.