FÒRUM

BENVINGUDES i BENVINGUTS al curs 2014-15

BENVINGUDES i BENVINGUTS al curs 2014-15

per SUSANNA SOLER SABANÉS *PROF AL -
Nombre de respostes: 0

Benvingudes i benvinguts al curs 2014-15,

Aquest curs iniciem el camí amb un rentat de cara a fons de la nostra plataforma d'aprenentatge (Moodle). Com veieu, hem estat treballant en una interficie més fàcil, més intuitiva, que faciliti l'entrada a tothom, des d'alumnat fins a professorat i mares, pares....Esperem que respongui a aquest objectiu i que ens doneu la vostra opinió aquí mateix. Recordem que la intenció principal de la plataforma, desprès de la de facilitar un espai d'aprenentatge, és la de servir per a la comunicació entre totes les persones membres de la comunitat del Montgròs. Us animem doncs a escriure-hi.

Durant el curs 2014-15 continuem amb força treballant el tema iniciat el curs passat de la Interioritat  mitjançant el Programa TREVA, un model de consciència plena que integra els darrers avanços de la neurociència per a treballar el silenci, la concentració, l'auto-coneixement, la relaxació a l'aula, etc.

Consolidem el Projecte d'Intel·ligències Múltiples (GRAÏM) a 2n i 3r d'ESO que ens permet anar confeccionant una orientació personal i acadèmica basada en dades pedagògiques i didàctiques i investigar sobre l'aplicació de la teoria amb el mateix nom de Howard Garner. També consolidarem el Programa d'Immersió Lingüística (PILE) del centre impartint noves matèries de l'àmbit Científic-Tecnològic en llengua anglesa, en concret les Ciències per al Món Contemporani de 1r de batxillerat.

Acabat el Projecte Comenius dels cursos 2012-14 sobre Inclusivitat, iniciem aquest curs un nou Projecte Comenius 2015-17 amb el tema de recerca: Països Europeus amb fronteres que compartirem amb l'institut alemany Kurt-Tucholsky a Flensburg amb qui ens uneix ja l'experiència de l'anterior Comenius. Aquest curs doncs, tornarem a Alemanya amb el nostre alumnat de 3r d'ESO!.

Finament, aquest  curs iniciem amb moltíssima ilusió i ganes, els estudis de Batxillerat, amb un primer curs de trenta-dos alumnes on s'impartiran les modalitats de Ciències i Tecnologia i Humanitats i Ciències Socials. Aquest alumnat comptarà amb un estricte i continuat seguiment personal i acadèmic per part del professorat i tutors/es que tindran al seu càrrec un petit grup de només 4-5 alumnes, aconseguint així una personalització de l'aprenentatge. En l'àmbit dels estudis post-obligatoris, iniciem un Projecte d'e-Portfolio que vol consolidar els objectius base del centre sobre e-maduresa i capacitat crítica, tot afegint les cinc idees força anomenades per Howard Gardner en el seu text "Las cinco mentes del futuro", el treball per a una ment disciplinada, una ment sintètica, una ment creativa, una ment respectuosa i una ment ètica.

Donem la benvinguda molt especialment a l'alumnat de 1r d'ESO i a les seves famílies i esperem tornar amb escreix la confiança que ens han demostrat fins al punt d'haver d'augmentar un grup més d'aquest nivell, aquest any tindrem doncs quatre grups de 1r d'ESO.

Molt benvigudes i benvinguts també els i les professores noves al centre, esperem que aquest sigui un any d'aprenentatge, de compartir, de gaudir de la nostra tasca.

Sort i endavant Montgròs!