FÒRUM

Acaben d'arribar aquestes novel·les a l'institut

Acaben d'arribar aquestes novel·les a l'institut

per LAURA JACAS DÍAZ *PROF AL -
Nombre de respostes: 0

 

 ACABEN D'ARRIBAR A L'INSTITUT?

 - No volia escriure aquest llibre, d'Albert Güell: La Susanna no s'ha buscat mai cap problema, més aviat sembla que són els problemes els que la busquen a ella; fins i tot s'ha après a fer-se fonedissa durant les hores de pati. En aquest llibre que ningú no voldria haver d'escriure, la Susanna narra que té uns problemes, en forma de "companys" de classe, que poden esguerrar la felicitat de qualsevol. Per sort, sempre hi ha algú en qui es pot confiar. 

 - Una acàcia entre quatre parets, de Ricardo Alcántara: En Pere és molt tímid i insegur, però quan la Sofia, la noia que va conèixer xatejant, insisteix a quedar per veure's, decideix viatjar a Barcelona. La noia no acudeix a rebre'l a l'estació i ell comença a caminar sense rumb, fins que li prenen la motxilla amb les seves pertinences. Tot i el desastrós començament , les experiències viscudes a la ciutat faran que es descobreixi a si mateix i deixi de sentir-se com una acàcia acorralada entre quatre parets. 

 - El dia que vull oblidar, d'Albert Juveny: L'Agnes té un dia molt negre marcat en el seu calendari més recent: "El-dia-que-vull-oblidar-del-tot", en diu. Passa el  dies provant algoritmes per resoldre el seu cub de Rubik, i esperant que per fi arribi de Sussa o de Suècia o d'algun país nòrdic la peça que els falta, a ella i al pare, perquè la vida torni a ser bonica i tot els encaixi a la perfecció. Un cuboide tunelat és la clau per obrir un forat de cuc que els permetria viatjar en temps. 

 

 PER QUIN T'AGRADARIA COMENÇAR?